lördag 1 maj 2010

Plastsamhället

Nu när vintern börjar ta slut och våren spirar på många platser i vårt land, blommor kommer upp till ytan, träden och buskarna börjar bli täckta med blad, fåglarna sjunger och skogen och våra vattendrag pulserar av liv. Ja, nu när våren är igång och en ny cykel av liv börjar och flödar, så kan det vara dags att ställa sig frågan - vart är vi på väg med vårt samhälle? Vad har vi människor byggt för värld egentligen?

Ett intressant inlägg i denna diskussion är Stefan Jarls nya dokumentär. En film som handlar om de kemikalier och syntetiska ämnen som vi människor idag får i oss genom den livsstil som vi har byggt i samhället.

http://www.underkastelsen.se/

Vi kan förändra världen, vi kan om vi gör det tillsammans och vi kan om vi tillsammans vågar förändra vår livsstil. Att ta ett medvetet aktivt val över hur vi lever, istället för att flyta med samhällets ström.

Vi har egentligen svaren inom oss. Vi hittar när vi sjunker inåt i oss själva och lyssnar till det gudomliga inom oss. När vi upptäcker att vi är del av det gudomliga och naturen och djuren omkring oss också är del av detta, när vi ser att vi håller på att förvränga och förstöra denna vackra och gudomliga värld, då kan vi agera utifrån gudomlighetens inspiration, utifrån gudomlig kraft.

Jag hyser hopp för människan och det vackra.

Varma hälsningar från mig
Raphael Mabo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar