lördag 17 juli 2010

Englagård Livszentrum - reflektioner över en kursgård


För några år sedan var jag på Englagård Livszentrum första gången. Det är en mysig kursgård som ligger i hjärtat av Åsbro, mellan Hallsberg och Askersund några mil söder om Örebro. Kursgården drivs av Satyam Frank Hougen.

  Englagård specialiserar sig på personlig och andlig utveckling. Till Englagård kommer människor från hela Sverige och Norge. På Englagård är det högt i tak och människor kommer från alla samhällsskikt och har olika bakgrund - med ett gemensamt intresse för att gå djupare in i sig själva och prata med andra människor med samma intresse.

  Många som kommer till Englagård har någon form av upplevelse av andlighet, och de söker sig till Englagård för att träffa andra människor med liknande upplevelser. 

   Sedan två år tillbaka är jag en av lärarna på Englagård – mina områden är meditationer, retreats, healing och medialitet, att använda vårt sinne för att utforska världen omkring och kommunicera med själar och väsen av alla slag. Jag upplever världen som en levande plats, med ett medvetande som finns bakom eller under allt liv.

   Englagård är en plats för att öppna hjärtat - att titta på vad man har upplevt och vart man är på väg. Det kan ge självinsikter, nya idéer, nya riktningar, nytt självförtroende och nytt mod. Det kan också innebära tårar när vi släpper det som vi upplever att vi inte längre behöver i vårt liv. 

   Det handlar om att hitta och uppleva sin inre kärna, sin egen själ - på ens eget alldeles unika sätt och i där hitta sina egna unika kvaliteter och tillåta dem att expandera. 

   På Englagård finns flera kurser och lärare som hjälper med inspiration, reflektion, spegling och verktyg - men det är du som deltagare som gör jobbet med dig själv. Det är du som hittar din egen röst i dig och det är du som följer din egen röst. 

  På Englagård finns ingen guru som talar om för dig att du måste göra eller vara på ett visst sätt. Du är din egen guru, din egen ledare och du är guden för dig.

   Englagård finns till för att ge stöd för de som vill utforska sig själva djupare och hitta kraft och inspiration till för dem positiva förändringar av sitt liv. Du gör i din egen takt. Allt är frivilligt. Du tar de steg som känns bra för dig.



http://www.retreat.nu

http://www.englagard.org 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar