tisdag 21 september 2010

Raphael Mabo - Resa ner i djupet av dig


I utmanande tider, situationer eller livsval, så kan det vara intressant att för en stund titta inåt och där hitta tryggheten och livet igen. Utanför oss pågår hela tiden förändringar. många människors energier - olika viljor - som möts och färdas, manifesteras, krångelikrokar, stöts och blöts, stormar och öknar - händer och vi vet inte med säkerhet vad det blir av det eller hur det går. 



Det är inuti dig och mig som livet kan upplevas på ett djupare plan och här en kontakt med det innersta vi har, en upplevelse som kan kallas för livskraft, själskontakt, Gud, eller uttryckas som kvaliteter typ glädje, avslappning, inspiration, trygghet, tillit och kärlek. 



En väg till detta är att först bli klar över vad är det som händer omkring dig, vad är det som du reagerar på. Titta sedan på dina reaktioner i dig, utforska dem - Vad händer i dig just nu, hur känns det i kroppen, vilken rörelse eller icke rörelse finns där? Varmt, kallt, spänt, avslappnat, en fallande känsla, en aktiv känsla, sammandragning, smärta, obehagligt, behagligt, skratt, tårar... Och vad du än upplever inuti, kan du säga ja till det? Kan du acceptera att just nu har du den upplevelse som du har? 



Om du inte kan säga ja till din inre upplevelse, kan du då säga ja till att du inte kan säga ja? Ja till motståndet du har mot din inre upplevelse, acceptera ditt motstånd, acceptera att du vill ha det på ett annat sätt - är detta möjligt att säga ja till?



Och om du kan göra detta, hur känns det då? Förändras upplevelsen något?



Detta utforskande kan vara intressant, spännande, det kan vara en resa ner till din innersta längtan, och varandet med djupet i dig, livskraften, Guds ljus eller vad du nu vill kalla det. Det som finns under lager av lager i dig...



Detta är grunden för Zen-coaching, resan ner i dig.

Idén är - att när vi accepterar det som finns i oss, även vårt motstånd mot det som finns i oss, så får det utrymme att "hämtas hem" och därmed förändras. Kanske en liten bit i taget, kanske mycket på en och samma gång. Några minuters utforskande av din inre upplevelse och du når djupet av dig.



Jag hälsar det heliga i dig!

Raphael Mabo

Skribent och coach i personlig utveckling



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar